Десерти

[Total: 0   Average: 0/5]

Для десертів будь-яка дитина напевно залишить місце у шлунку. Багато солодощів у Греції виготовляють з використанням горіхів та меду: меломакарону – солодке печиво з медом; лукумадес – политі медом пончики; пахлава – листкове тісто з горіхами. Порадує душу ласуна також лукум (залізоподібна насолода, яка готується з крохмалю та цукру з додаванням усіляких смаків). У різних регіонах є рецепти випічки. Наприклад, на Косі печуть рогалики катимерію, які поливають медовим сиропом. Родзинка – булочка ксеротигана у формі троянди. А на Закінфі роблять мигдальну нугу мандолато. Чудову альтернативу випічці складуть запашні грецькі фрукти – абрикоси, персики, полуниця, черешня, інжир, виноград, дині та кавуни. Цікаво, що греки люблять закушувати кавун сиром халумі.

Вверх